10 Decembrie 2015

7 evenimente pentru weekend

Jazz la Hanul Gabroveni, o piesă de dans contemporan la pielea goală, o lansare de album în Control Club şi altele.

+

Un nou spectacol din seria „Da Capo ArCub Chamber Music” va avea loc pe 10 decembrie, de la ora 19. La evenimentul organizat de ArCub la Hanul Gabroveni va concerta Trio Enescu. Ansamblul s-a înființat în 2011, când s-au împlinit 130 ani de la nașterea lui George Enescu. „Da Capo ArCub Chamber Music” reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București. În fiecare lună, până în mai anul viitor, va avea loc câte un concert din această serie.

+

Spectacolul „Suflet vagabond”, de Simona Măicănescu şi Alex Simu, se joacă în premieră la ARCUB Gabroveni, sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 20:00. Spectacolul spune o poveste neterminată despre viața celor mereu pe drum, o poveste imaginată de o actriță şi un muzician. Ideea acestui spectacol s-a născut în 2014, la Alger, când cei doi artiști s-au hotărât să construiască împreună o poveste, a lor și a altor mii de oameni: povestea celor care călătoresc, umblă, aleargă întruna, pentru că nu știu altfel să asculte lumea de azi.  

+

În data de 11 decembrie, începând cu orele 22, Sebastian Spanache Trio vor urca pe scena de la Studio (Calea Moşilor 95) pentru un concert de jazz de excepţie. În urmă cu patru ani, grupul timişorean lansa primul material discografic. De atunci, Sebastian Spanache Trio a concertat pe scenele unor mari festivaluri, precum Gãrâna Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, JazzTM, Bucharest Jazz Festival şi multe altele, împărțind scena cu numeroși artiști de talie mondială.

+

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti prezintă în premieră în România spectacolul More Than Naked. Spectacolul coregrafei austriace Doris Uhlich, care are o distribuție internațională şi este interzis minorilor, va avea loc pe 11 decembrie, la Sala Studio de la Teatrului Naţional, de la ora 20:30. Show-ul este interzis minorilor pentru că artiştii vor dansa în stare de nuditate totală. Cu toate acestea, spectacolul nu este despre sexualitate, ci despre corp ca suport al memoriei, ca mijloc de comunicare și de expresie artistică. 

+

Tudy Zaharescu concertează în cadrul evenimentului Jazzaj la ArCub, sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 20:00. Jazzman-ul vine la ArCub Batiştei alături de o parte dintre colaboratorii săi pentru acest spectacol.

+

Volumul „Bărbaţii vin de pe Marte, femeile de la coafor” de Simona Tache şi Mihai Radu va fi lansat vineri, de la ora 18:30, la Clubul Ţăranului Român. „Bărbaţii vin de pe Marte, femeile de la coafor” este urmarea best-sellerului „Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut”. Deşi pare că ar fi vorba despre un „război între sexe”, în realitate, autorii au purtat un dialog. Rând pe rând, toate stereotipurile care circulă despre viaţa de cuplu au fost puse într-o lumină umoristică şi eliberatoare.

+

Sâmbătă seara, la Control Club, va concerta trupa Theory of Mind. Uşile se vor deschide la ora 21. Theory of Mind a lansat anul acesta cel de-al doilea album, intitulat Inner Friend. Versurile cantecelor sunt compuse de Vladimir Bosânceanu, chitaristul, solistul şi creierul formaţiei.

+
-