12 Ianuarie 2016

Prima expoziţie a grupului Quimeria

Quimeria Grup este asocierea a patru artiști – Dan Ștefan Andrei (fotografie și grafică digitală), Ioan Medruț (sculptură și desen), Daniel Divrician, (pictură și grafică), Paul Țanicui (regie film și literatură), în intenția de a crea un context propice generării și punerii în aplicare a oricărei idei care se substituie principiului „quimerizez, deci exist”.

Principiul numit reprezintă, înainte de toate, o formă de cunoaștere și se referă la ansamblul de elemente de ordin vizual, lingvistic, plastic și, după caz, semiotic. E, practic, un instrument de lucru, o prismă prin care paleta realității capătă noi conotații și armonii.

Prima expoziție a grupului Quimeria se va desfășura pe 15 ianuarie, ora 19 la Galeria „Phototeque” de la parterul Marriott Bucharest Grand Hotel și are ca sursă de inspirație romanul Quimera (Paul Țanicui, Humanitas 2015), carte care a dat și numele grupului.

Evenimentul de față este avanpremiera manifestării artistice numite „Perspectiva Quimerei. De la poveste la obiect”, care va debuta în această primăvară prin participarea lui Mircea Florian și a altor artiști români stabiliți în străinătate, printre care Doru Nuță, Daniel Bălănescu și Daniel Ionescu.

+
-