30 Martie 2020

„Tosca”, cea mai puternică operă a lui Puccini, transmisie în cadrul Seri de Operă Online

Opera Națională București prezintă iubitorilor genului liric spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, regia Maria De Carlo,  în cadrul programului Seri de Operă Online. 
Evenimentul va avea loc astăzi, 30 martie, începând cu ora 18:30 pe pagina de Facebook a Operei Naționale București și în link-ul

www.operanb.ro/operaonline. 

https://youtu.be/uhv6BI8sV9g 
(Trailer Tosca – Opera Națională București) 

Impresionanta operă, care a avut la bază o piesă de teatru a dramaturgului francez Victorien Sardou, „Tosca” este, fără doar și poate, o dramă puternică, asemenea vieții din care a fost eliminată orice scenă plictisitoare. O tragedie a unei mari iubiri – cea dintre o celebritate a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi, cu realități istorice precum domnia Mariei Carolina, fiica Mariei Terezia și sora Mariei Antoaneta și de înfrângerea în final a Austriei asupra lui Napoleon în bătălia de la Marengo.  
 
Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să-și reverbereze vraja nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne așadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului. 
 

+
-