16 Octombrie 2017

,,Lucia di Lammermoor” în regia lui Andrei Șerban, pe scena Operei Naționale București

În această joi vă tentăm cu o invitaţie la Opera Naţională Bucureşti, la un spectacol deosebit în regia maestrului Andrei Şerban - ,,Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti.

De ce să alegeţi acest eveniment? Îl lăsăm chiar pe regizorul Andrei Şerban să vă farmece imaginaţia cu câteva detalii.

,În operă, ca și în teatru, suntem liberi să facem ce vrem, să spargem tabu-urile minciunilor sociale prin care politicienii câștigă alegerile, la fel ca și tabu-urile învechite și sclerozate ale falsei tradiții operatice, să pătrundem într-o altă lume, mai adevarată, mai profundă; să vedem ca în oglindă realitatea vieții plină de obstacole, de conflicte și mizerii, pe care o trăim și în același timp să fim atinși de ideal, de visul unei lumi mai bune. Lucia poate să provoace pasiune, revoltă, tristețe, bucurie, furie, dar în același timp am vrut să evoc senzația că idealul nu e pentru viitor ci pentru acum, ca să simțim în teatru ce înseamnă să fii sută la sută uman.”

Biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete a Operei Nationale București și online pe http://tickets.operanb.ro/event.php?id=9679.

Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale București evoluează sub bagheta dirijorului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naționale București. Decorul este semnat de Octavian Neculai, costumele aparțin Liei Manțoc.

Distribuția din 19 octombrie:
Lucia: Veronica Anuşca
Edgardo: Florin Guzgă – invitat Opera Națională Română Iași
Enrico: Adrian Mărcan
Raimondo: Horia Sandu
Arturo: Andrei Lazăr
Alisa: Sorana Negrea
Normanno: Valentin Racoveanu

+
-